Eerste sleutel energiezuinige sociale huurwoningen Bloemenbuurt

De eerste tien zeer duurzame levensloopbestendige woningen van Plavei aan de Dahliastraat zijn opgeleverd. Plegt-Vos bouwde de woningen. Bianca Geurts uit Didam had de eer om de eerste sleutel in ontvangst te nemen.

De oplevering van de woningen aan het hofje in de Dahliastraat is een mijlpaal. De Bloemenbuurt in Didam wordt klaargestoomd voor de toekomst. In het gezamenlijke project van woningcorporatie Plavei en de gemeente Montferland maken 73 oude woningen stap voor stap plaats voor nieuwbouw. Op andere plekken zijn 136 woningen gerenoveerd. Verder heeft de wijk een warmtenet gekregen en is een groot deel van de huurwoningen al van het aardgas af en wordt er flink geïnvesteerd in de openbare ruimte. Het project loopt vanaf 2018.

Opleveringen volgen elkaar in rap tempo op
Op korte termijn worden ook elders in de wijk woningen opgeleverd, die Plegt-Vos zijn bouwt. De nieuwe bewoners van de zes levensloopbestendige woningen aan de Goudsbloemstraat en Strobloemstraat ontvangen begin maart hun sleutel. Drie van deze woningen zijn geschikt voor mensen met een rolstoel. Dan volgen veertien eengezinswoningen aan de Goudsbloemstraat. De zes parkwoningen en drie woningen aan de Irisstraat zijn in de zomerperiode klaar.

Lees de vrolijke reactie van Bianca bij onze Verhalen!