Afgelopen zaterdag 1 juni vierden we dat de wijkvernieuwing van de Bloemenbuurt klaar is. Samen met bewoners, collega’s van woningcorporatie Plavei en de gemeente Montferland en bouwpartners brachten we een toast uit op het mooie resultaat.

Het openingswoord werd gedaan door Arjan ter Bogt van Plavei, gevolgd door wethouder Ingrid Wolsing. ”We zijn trots op de succesvolle afronding van de renovatie van de Bloemenbuurt. In december 2017 begon een ingrijpende verbetering van maar liefst 222 woningen. Ook de aanleg van een innovatief warmtenet, wat de wijk tot een duurzaam voorbeeld maakt voor de regio.”

Goede samenwerking leidt tot fraai resultaat
Zoals bij alle grote projecten, verliep ook de renovatie van de Bloemenbuurt niet altijd zonder uitdagingen. Desondanks hebben buurtpanel, overige bewoners en alle bouwende partijen zich niet uit het veld laten slaan. Het eindresultaat mag zich laten zien en is mede te danken aan de goede samenwerking en vastberaden inzet van bewoners en betrokkenen. Woningcorporatie Plavei tekende voor de verbetering van de woningen. De gemeente investeerde in een collectief warmtenet waardoor 222 woningen van het aardgas afgaan. Ook werd een nieuw park (waterberging en biodiversiteit) aangelegd.

Een toekomstbestendige Bloemenbuurt
Directeur-bestuurder Arjan ter Bogt: ‘’Doordat de hele buurt vanaf het begin af aan betrokken werd, mee kon denken en bepalen over de wijkvernieuwing, was het een plan van ons allemaal.’’

Wethouder Ingrid Wolsing: “Ja, het was een flinke klus. Maar de Bloemenbuurt is klaar om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan. Dat hebben wij samen voor elkaar gekregen en daar ben ik ontzettend trots op!”

Het Bloemenbuurtfeest vond plaats in het Bloemenpark, aan de Goudsbloemstraat. Er werd geschminkt, er was een springkussen, foodtrucks met friet, pannenkoeken en ijsjes, een fototentoonstelling en een video van de hele renovatie te zien en fijne plekken om te socializen.

Een geslaagd feest van een geslaagd project!