Handen uit de mouwen tijdens Klusdag

‘Ik doe mee’. De posters die in de Bloemenbuurt voor de ramen hangen, laten er geen misverstand over bestaan. Er wordt vandaag in de Didamse Bloemenbuurt duurzaam geklust. Tal van buurtbewoners steken – vaak samen – de handen uit de mouwen.

Het is zaterdag 14 november. De Klusdag in de Bloemenbuurt is in volle gang. Buurtbewoner Jaap is beschikbaar om een handje te helpen. Met als motto ‘Jaap helpt een handje’ mag iedereen deze handige buurtbewoner bellen. Opvallend is dat zelfs in coronatijd vandaag alles draait om ‘samen’. Want ook op anderhalve meter afstand is er veel mogelijk, weet ook buurtbewoner Henk Tomas, lid van de initiatiefgroep die de Klusdag heeft opgezet. “Het is belangrijk om duurzaam te leven om je kleinkinderen een goede toekomst te geven”, zegt Henk. “Daar hoort isoleren bij. Isoleren is belangrijk voor je eigen wooncomfort, maar goede isolatie scheelt ook in je portemonnee. Daarom hebben we vandaag een Klusdag georganiseerd. Om samen aan de slag te gaan. In die gedachte hebben we ook een Isolatiekrant uitgegeven vol met tips en handige informatie.”

Er wordt inderdaad op diverse adressen geklust. Fer Koenders is bezig met het isoleren van leidingen in de kruipruimte en een paar straten verderop treffen we Cor Feenstra die op zolder isolatiemateriaal plaatst tegen het dak. “We hebben in het verleden het dak al grotendeels geïsoleerd, maar het was nog niet helemaal af. Daar ben ik vandaag mee aan de slag gegaan.”

De familie Coenders heeft ook gehoor gegeven aan de oproep de achterpagina van de Kluskrant met de kreet ‘Ik doe mee’ voor het raam te hangen. Het levert de familie vandaag een klusbon op van 150 euro, die hij ontvangt uit handen van wethouder Jan van Halteren van de gemeente Montferland.

Jan van Halteren: “De gemeente vindt duurzaamheid erg belangrijk. Wij willen in 2030 energieneutraal zijn. Dan moet je dus flink isoleren. We vinden het mooi dat mensen het oppakken zoals hier in de Bloemenbuurt. Dat ik dan ook nog een prijs mag uitreiken is extra mooi.”

 

Bekijk hieronder het verslag van de Klusdag in de Bloemenbuurt op 14 november

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy- en cookieverklaring.
Ik Accepteer