Onthulling ontwerp 39 woningen

Aannemer Plegt-Vos gaat de eerste 39 nieuwbouwwoningen in de Bloemenbuurt bouwen. De selectiecommissie vond dat Plegt-Vos, van in totaal vier aannemers, het beste voorstel voor de nieuwbouw had. De directie van Plavei is het met dit oordeel eens. Vanaf de zomer worden stap voor stap op meerdere locaties in de wijk 39 nieuwe aardgasloze eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen gebouwd.

Het is Plegt-Vos geworden
Plegt-Vos doet een goed aanbod. De aannemer garandeert een korte bouwtermijn waardoor onder andere de bouwoverlast voor omwonenden zo kort mogelijk is. Plegt-Vos biedt ook een goede prijs en besteedt aandacht aan communicatie met nieuwe huurders en omwonenden. Denkt u hierbij aan de organisatie van kijkmiddagen.

Hier vindt u de ontwerpen van de 39 woningen. Ze geven u een indruk. We zullen de komende periode deze ontwerpen gaan uitwerken. Het kan zijn dat er nog details veranderen.

Ook wijkbewoners hadden een stem
Een aantal bewoners zat samen met Plavei en de gemeente in de selectiecommissie. Deze commissie beoordeelde tot in detail de voorstellen van de vier aannemers. Ook hebben we 125 omwonenden die direct op de nieuwbouw uitkijken gevraagd om een oordeel te vellen over de uitstraling van de woningen. We hebben 45 reacties gekregen. Dank u wel.

Plavei kijkt verder dan alleen de uitstraling
Hieronder vindt u het aantal stemmen van de omwonenden per locatie. Een stem kwam pas later bij ons binnen. In het eindoordeel nam Plavei ook de toekomstige onderhoudskosten, de duurzaamheid, het budget en gebruiksvriendelijkheid van de plattegronden én het proces van voorbereiding en uitvoering mee.

Beoordeling omwonenden van de uitstraling

Locatie 1 hofje (Fase A1)
Klaassen3
Plegt-Vos1
Reinbouw0
Optimumplus11
15 stemmers in totaal
Locatie 2 Strobloem/Goudsbloem
(Fase A2)
Klaassen2
Plegt-Vos4
Reinbouw1
Optimumplus2
9 stemmers in totaal
Locatie 4 Schuurwoningen
Klaassen1
Plegt-Vos2
Reinbouw2
Optimumplus1
6 stemmers in totaal
Locatie 5 Goudsbloem/Rozenstraat
(Fase B)
Klaassen0
Plegt-Vos2
Reinbouw1
Optimumplus5
8 stemmers in totaal
Locatie 6 Irisstraat
Klaassen0
Plegt-Vos3
Reinbouw0
Optimumplus3
6 stemmers in totaal