Op 11 september organiseert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) de Open Energiedag. Op deze dag openen energieprojecten door heel Nederland de deuren om mensen kennis te laten maken met de mensen én de techniek achter de energietransitie. Woningcorporaties en gemeenten hebben een belangrijke rol als het gaat om de energietransitie. Zo wij ook.

Infraspecialist Firan, de gemeente Montferland en Plavei organiseren tijdens de Open Energiedag een wijksafari door de Bloemenbuurt in Didam. Samen werken wij aan een slimme warmte-oplossing voor deze wijk. Met een modulair systeem wordt stapsgewijs toegewerkt naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar warmtenet voor huur- en koopwoningen in de wijk. In oktober worden de eerste woningen aangesloten op het warmtenet.

Op wijksafari in de Bloemenbuurt

Tijdens de wijksafari loopt u met een routekaart door de Bloemenbuurt. Op verschillende spots in de wijk hoort u over de duurzame keuzes die wij gemaakt hebben tijdens de wijkvernieuwing, waaronder de vernieuwende aardgasvrije warmte-oplossing voor de woningen in de buurt.

Startpunt: Irisstraat 1, Didam
Tijd: tussen 10.00 en 15.00 uur

U komt toch ook? Kinderen zijn ook van harte welkom! Degene die de hele safari volbrengen, ontvangen een leuke verrassing aan het einde!

Lees meer over de Open Energiedag en alle projecten die meedoen via www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag.