Kom je ook naar Operatie Struikroof? 10 oktober om 11.00 verzamelen we aan de Dahliastraat. En we verplaatsen ons vast daarna met schop en schoffel nog naar de Rozenstraat ter hoogte van nummer 43.

Wat is Operatie Struikroof?
De vernieuwing van de Bloemenbuurt in Didam is in volle gang. Voordat sloopbedrijf Enzerink aan de slag gaat, mogen bewoners van de Bloemenbuurt op donderdag 10 oktober uit de tuinen van de eerste te slopen huurwoningen van Plavei planten, struiken en groen gaan ‘roven’. “Het is zo jammer als het groen in de afvalcontainer verdwijnt. We geven het liever een tweede leven!”. Operatie Struikroof is een initiatief van de werkgroep Groen in de buurt, die uit een aantal wijkbewoners waaronder Monique en Liesbeth bestaat. Plavei en sloopbedrijf Enzerink werken enthousiast aan dit bewonersinitiatief mee. Het is onderdeel van een hoger doel van Plavei, namelijk om materialen die vrijkomen bij renovatie en sloop zo veel mogelijk een tweede leven te geven om hiermee uitputting van grondstoffen tegen te gaan en klimaatverandering te beperken.

Roven volgens de regels
Bewoners mogen maximaal 3 planten per persoon meenemen. Zij nemen hun eigen schep mee om de planten uit te graven. Planten kunnen niet van te voren gereserveerd worden, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Uiteraard houden we ons aan de coronarichtingen: op 1.5 meter afstand van elkaar.

Het Plantenasiel
De planten die overblijven zullen worden uitgegraven door de werkgroepleden en in bakken van het Plantenasiel -ook een initiatief van de bewonerswerkgroep- geplaatst. Deze bakken zijn te vinden op de adressen: Rozenstraat 78 de Irisstraat 1, de info-woning van Plavei. De uitgegraven planten zullen hier nog een week blijven staan en kunnen worden opgehaald door bewoners die niet in de gelegenheid zijn om op 10 oktober zelf te komen roven. Daarna zullen de planten tussen het openbaar groen worden gepland zodat er niets verloren gaat. Het plantenasiel zal ook na Operatie Struikroof blijven bestaan.