De provincie Gelderland is akkoord gegaan met de subsidieaanvraag van de gemeente Montferland voor het warmtenet in Didam. Deze subsidie van bijna 5 miljoen euro maakt het mogelijk om particuliere woningeigenaren van de Bloemenbuurt aan te sluiten op het warmtenet. Een belangrijke stap in het aardgasvrij maken van de wijk.

Op vrijdag 18 maart heeft Jan van der Meer gedeputeerde van de provincie Gelderland, de subsidie symbolisch overhandigd aan wethouder Walter Gerritsen. Na afloop werd er nagepraat en geproost met de aanwezige woningeigenaren.

Aansluiting op het warmtenet

De subsidie van bijna 5 miljoen euro wordt ingezet om het voor particuliere woningeigenaren mogelijk te maken om aan te sluiten op het warmtenet. De komende periode wordt gebruikt om het aanbod voor particulieren verder uit te werken mede in overleg met de Coƶperatie Duurzaam Didam. Woningeigenaren zijn niet verplicht om aan te sluiten op het warmtenet. Iedereen maakt hierin zijn eigen afweging. Gemeente Montferland ondersteunt mensen zoveel mogelijk bij het maken van hun afwegingen en keuzes.