“Wat ons ultieme doel is? De Bloemenbuurt een stukje groener en daardoor mooier maken.” Aan het woord is Monique Boerboom. Samen met buurtgenoot Liesbeth Becker staat ze aan de wieg van de nieuwe ‘werkgroep Groen’, die zich inzet voor een groene Bloemenbuurt!

Binnenkort staat de eerste activiteit op de agenda. Op zaterdag 6 juni wordt er een groenschouw gehouden in de Bloemenbuurt. “Dat is een wandeling die inzicht moet geven hoe groen de Bloemenbuurt is en op welke punten acties nodig zijn”, legt Liesbeth Becker uit. “Want hoewel deze buurt ‘de Bloemenbuurt’ heet, kunnen we best nog wat nieuwe en groene stappen zetten.”
We ontmoeten de dames nabij het nieuwe speeltuintje aan de Lupinestraat in Didam. Monique Boerboom: “Er zijn inmiddels prachtige plannen gemaakt voor de herinrichting van het groen in de straten waar huurwoningen van Plavei staan. Hierbij werden zowel huurders als woningeigenaren betrokken. Wij vinden het nu een goed idee om ook wat specifieker te kijken welke ideeën er leven bij woningeigenaren voor hun eigen straten en buurten. Die dus buiten het plangebied vallen.”

Duurzame visie
En precies daarom staat de groenschouw binnenkort op het programma. Het initiatief past in de duurzame visie van de Bloemenbuurt. Zo wil de wijk aardgasloos worden en daar past ook aandacht voor groen bij. Als onderdeel van de Wijk van de Toekomst.
De Werkgroep Groen nodigt buurtbewoners uit om mee te lopen met de groenschouw of zich aan te melden voor de Werkgroep. “Iedereen is welkom. Door mee te lopen komen we er samen achter wat er precies leeft en waar behoefte aan is. Alleen samen kunnen we de Bloemenbuurt een beetje groener en leefbaarder maken”, aldus Monique Boerboom, die aangeeft dat er ook al wat ideeën zijn. Zo wordt er waarschijnlijk een plantenasiel opgericht om bloemen en planten die in de ene tuin overbodig zijn of weg moeten vanwege de renovatie, tijdelijk te verplanten. Liesbeth Becker: “We staan overal open voor. Een moestuin? Meer speelgelegenheid voor kinderen? Het kan allemaal wanneer we als buurt samen de schouders er onder zetten.”