De Bloemenbuurt heeft veel gevleugelde bewoners. Vleermuizen, huismussen en veel gierzwaluwen. Deze dieren zijn in ons land beschermd. En dan gelden er regels. Een belangrijke regel is dat de dieren niet verstoord mogen worden. De komende tijd gaan we echter in de Bloemenbuurt aan de slag. En als we de huurwoningen aanpakken, verstoren we de verblijfplaatsen van de dieren. Dat mag alleen als we zorgen voor tijdelijke opvang voor de vogels en vleermuizen. Kortom, om de Bloemenbuurt te kunnen vernieuwen, hebben de dieren eerst een nieuw huis nodig. U ontvangt van Plavei deze brief omdat wij uw hulp nodig hebben.

Vleermuis zoekt huis
Het eerste dier waarvoor we een nieuw huis moeten regelen is de vleermuis. Over twee weken moeten er tientallen nestkasten voor vleermuizen hangen. Daarvoor zijn we afhankelijk van uw hulp. Wij hebben namelijk tientallen buitenmuren nodig waar we gedurende twee jaar één nestkastje tegenaan mogen hangen. Omdat de buitenmuren van onze huurwoningen worden gerenoveerd, kunnen we géén nestkastjes op deze muren hangen. U treft ons en medewerkers van E-consultancy donderdag in de wijk aan en wij vragen om uw medewerking. Heel concreet luidt de vraag: mogen wij een nestkast aan uw buitenmuur hangen?

Minder muggen in uw slaapkamer
U merkt niets van de aanwezigheid van vleermuizen, behalve dat u minder last hebt van steekmuggen in de slaapkamer! Ze zijn namelijk dol op insecten. Vleermuizen maken ultrasoon geluid dat mensen niet horen. Het zijn géén knaagdieren, ze maken niets kapot. Vleermuizen vliegen behendiger dan vogels. Ze vliegen niet tegen u aan. O ja, vleermuizen hebben geen merkbare uitwerpselen of urine. Doordat ze alleen insecten eten bestaan de uitwerpselen volledig uit de pantsers van hun prooi. Dat is droog en verwaait of verregent gemakkelijk. Er is daarom geen sprake van overlast door uitwerpselen.

Na twee jaar halen we het nestkastje weer op, dichten wij het gaatje in de voeg van de muur en ziet u er niets meer van terug.

Wij hopen dat we genoeg kasten kunnen ophangen waardoor we later dit jaar aan de slag kunnen met de vernieuwing van uw buurt.