De openbare ruimte van de Bloemenbuurt wordt groener, mooier en duurzamer. In grote delen van de buurt zijn de straten, de parkeerplekken, de plantsoenen en het groen prima. Op andere plekken is de situatie wat minder. Daar waar de straten er goed bij liggen, hoeven we minder te verbeteren. Op de plekken waar het minder is en daar waar we gaan bouwen, zullen we meer aanpakken. Het toekomstige park wordt natuurlijk helemaal nieuw ingericht.

Inrichtingsplan

Voor de openbare ruimte is een inrichtingsplan gemaakt. De parkeerplekken, de breedte van de straten, de grootte van de voor-en zijtuinen, de beeldkwaliteit (past het bij de wijk) en de inrichting van het park staan in het inrichtingsplan.

Definitieve plan
Op 24 september 2020 is het definitieve plan gepresenteerd. Iederéén, huurders en woningeigenaars, was welkom om naar het definitief inrichtingsplan te komen kijken. Er waren zo’n 90 bewoners! Druk dus. De presentatie staat hier.

Na aanleg warmtenet
In mei 2021 gaan de eerste straten op de schop voor de aanleg van het warmtenet . Daarna wordt de openbare ruimte steeds meer afgemaakt. Iedere keer als werkzaamheden aan de woningen van Plavei, de NUTS en het warmtenet klaar zijn, leggen we de definitieve bestrating aan.

Leuke keuze!
Als alles volgens plan gaat, is er na de zomer van 2021 een grote bijeenkomst waar de verschillende straten hun eigen groen mogen uitkiezen, zoals het soort haag en de kleur van de beplanting.

Park

Er komt een ruim park met bloemen, planten en bomen in de Bloemenbuurt. Daardoor wordt de wijk een stuk groener. Het park houdt de wijk koeler tijdens warme periodes. Bij heftige buien zuigt het regenwater op. Wateroverlast, hitte en droogte komen vaker voor. De wijk is met het park op de klimaatverandering voorbereid. Het park is ook een ontmoetingsplek. Iedereen wil dat het park mooi wordt en blijft. De gemeente wil het goed onderhouden. Het park is ook een oplossing voor een paar minder fraaie plekken in de wijk, zoals parkeerterrein. Daarnaast komen er allerlei nieuwe huizen aan en een beetje in het park.