De openbare ruimte van de Bloemenbuurt wordt groener, mooier en duurzamer. In grote delen van de buurt zijn de straten, de parkeerplekken, de plantsoenen en het groen prima. Op andere plekken is de situatie wat minder. Daar waar de straten er goed bij liggen, hoeven we minder te verbeteren. Op de plekken waar het minder is en daar we gaan bouwen, zullen we meer verbeteren. Het nieuwe park wordt natuurlijk helemaal nieuw ingericht.

Inrichtingsplan

Voor de openbare ruimte maken we een inrichtingsplan. De parkeerplekken, de breedte van de straten, de grootte van de voor-en zijtuinen, de beeldkwaliteit (past het bij de wijk) en de inrichting van het park staan in het inrichtingsplan.

Tijdens de Ideeëndag hebben bewoners al ideeën aangegeven voor de inrichting van de wijk. Tijdens een Bloemenbuurt Atelier tekenden bewoners mee aan een ontwerp voor de openbare ruimte. Op de druk bezochte bijeenkomst ‘Kom en bekijk’ konden bewoners de eerste uitwerkingen van het inrichtingsplan bekijken en hun mening geven. De reacties zijn verwerkt in een nieuw voorlopig ontwerp.

Bekijkt u even deze film. Want op zaterdag 7 december troffen bewoners ons met een bus in de wijk. We gingen een voor een de straten langs waar we de voor- en zijtuinen van de huurwoningen willen verkleinen. Bij elk huis dat we gaan renoveren en waar de voor- en/of zijtuin in het plan kleiner wordt, hebben wij aangebeld. Bewoners hebben in de bus kunnen zien wat het inrichtingsplan betekent voor de grootte van hun voortuin en/of zijtuin. “Dank u wel dat u er met zo velen was en dank voor uw belangstelling! Het was zinvol en we hadden lol. Wij verwerken nu uw reacties. In maart kunt u het resultaat zien”.

Presentatie inrichtingsplan
Op 24 september 2020 was het zover. Iederéén, huurders en woningeigenaars, was welkom om naar het definitief inrichtingsplan te komen kijken. Er waren zo’n 90 bewoners! Druk dus. De presentatie staat hier.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy- en cookieverklaring.
Accepteren

Park

Er komt een ruim park met bloemen, planten en bomen in de Bloemenbuurt. Daardoor wordt de wijk een stuk groener. Het park houdt de wijk koeler tijdens warme periodes. Bij heftige buien zuigt het regenwater op. Wateroverlast, hitte en droogte komen vaker voor. De wijk is met het park op de klimaatverandering voorbereid. Het park is ook een ontmoetingsplek. Iedereen wil dat het park mooi wordt en blijft. De gemeente wil het goed onderhouden. Het park is ook een oplossing voor een paar minder fraaie plekken in de wijk, zoals parkeerterrein. Daarnaast komen er allerlei nieuwe huizen aan en een beetje in het park.