De openbare ruimte van de Bloemenbuurt wordt mooier en duurzamer. In grote delen van de buurt is de openbare ruimte prima. Op andere plekken is de situatie wat minder. Daar waar de straten er goed bij liggen, hoeven we minder te verbeteren. Op de plekken waar het minder is en daar we gaan bouwen, zullen we meer verbeteren. Het nieuwe park wordt natuurlijk helemaal nieuw ingericht.

Inrichtingsplan

Voor de openbare ruimte maken we een inrichtingsplan. De parkeerplekken, de breedte van de straten, de grootte van de voortuinen, de beeldkwaliteit (past het bij de wijk) en de inrichting van het park staan in het inrichtingsplan.

Tijdens de Ideeëndag hebben bewoners al ideeën aangegeven voor de inrichting van de wijk. Tijdens een Bloemenbuurt Atelier tekenden bewoners mee aan een ontwerp voor de openbare ruimte. Op de druk bezochte bijeenkomst ‘Kom en bekijk’ konden bewoners de eerste uitwerkingen van het inrichtingsplan bekijken en hun mening geven. De reacties worden nu verder uitgewerkt. We hopen dat we eind 2019 de aangepaste ontwerpen kunnen presenteren. Dan mogen bewoners weer hun mening geven.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy- en cookieverklaring.
Accepteren

Park

Er komt een ruim park met bloemen, planten en bomen in de Bloemenbuurt. Daardoor wordt de wijk een stuk groener. Het park houdt de wijk koeler tijdens warme periodes. Bij heftige buien zuigt het regenwater op. Wateroverlast, hitte en droogte komen vaker voor. De wijk is met het park op de klimaatverandering voorbereid. Het park is ook een ontmoetingsplek. Iedereen wil dat het park mooi wordt en blijft. De gemeente wil het goed onderhouden. Het park is ook een oplossing voor een paar minder fraaie plekken in de wijk, zoals parkeerterrein. Daarnaast komen er allerlei nieuwe huizen aan en een beetje in het park.