We renoveren 136 woningen. Dat doen we stap voor stap. De eerste 15 woningen aan de Crocusstraat zijn inmiddels aangepakt. Deze staan er weer piekfijn bij. Daarna volgen fase 2, 3 en 4. Hoe we deze woningen precies renoveren is bijna bekend. Vier aannemers hebben inmiddels voorstellen gemaakt voor de woningen van fase 2 en 4. Medewerkers van Plavei en bewoners hebben deze voorstellen beoordeeld. Binnenkort horen bewoners hoe we de woningen van fase 2 en 4 aanpakken. Voor de zomer is bekend hoe we de woningen van fase 3 renoveren. Bewoners doen mee in de keuze van het beste voorstel.

Renoveren Fase 1

15 woningen Crocusstraat

Aan de Crocusstraat in de Bloemenbuurt in Didam is in het najaar van 2019 de renovatie van 15 seniorenwoningen gestart. Eind februari 2020 waren we klaar!

Wat hebben we gedaan?
De renovatie deed consortium ComfortElkaar onder leiding van Klomps Bouwbedrijf in opdracht van Plavei. Met deze eerste fase startte officieel de wijkvernieuwing van de Bloemenbuurt. De woningen aan de Crocusstraat hebben meer comfort gekregen en zijn nu zeer energiezuinig. De woningen staan er sinds eind februari 2020 weer piekfijn bij.

100% instemming
Om aan de slag te gaan moest Plavei eerst het akkoord van bewoners krijgen op het voorstel voor de renovatie. Maar liefst alle bewoners hebben met het renovatievoorstel ingestemd.

Crocusstraat heeft de primeur
De Crocusstraat trapte de vernieuwing van de hele Bloemenbuurt af. De 15 woningen kregen onder andere nieuwe geïsoleerde daken en nieuwe goten en er komen zonnepanelen. We isoleerden de begane grondvloer aan de onderzijde, we vervingen de houten kozijnen voor kunststof kozijnen met tripleglas (3 lagen glas) en we herstelden het voegwerk. Als de badkamer, keuken en toilet aan vernieuwing toe waren, mochten bewoners uit het assortiment kosteloos nieuwe uitzoeken. En dit is nog maar een kleine greep uit alle verbeteringen.

Renovatie met verrassing
Eind oktober hoorden de bewoners van ons dat we de werkzaamheden in en aan hun woning tijdelijk moesten stilleggen. Wat was er aan de hand? Bij de start van de renovatie is in het eerste huizenblok asbest aangetroffen in de schoorsteen. We kwamen hier tijdens het weghalen van de asbesthoudende afvoerpijpen op zolder achter. Van tevoren konden we dit niet zien. Toen we het asbest ontdekten, wilden we deze verwijderen. Maar dat mag niet zo maar. Daar heb je toestemming voor nodig. In afwachting van deze toestemming, moesten we de renovatie tijdelijk stilleggen. De gemeente heeft toestemming gegeven om het extra asbest te verwijderen. We hebben op 21 november de werkzaamheden hervat. Inmiddels is de renovatie van alle woningen afgerond. De bewoners zijn bedankt voor hun medewerking en zij zijn blij met hun ‘nieuwe’ huis.

 

Crocusstraat1 t/m 29 oneven

Renoveren Fase 2

38 woningen

Strobloemstraat2 t/m 6 even
1 t/m 15 oneven
Geraniumstraat1 t/m 15 oneven
2 t/m 16 even
Goudsbloemstraat10 t/m 14 even
26 t/m 40 even

Renoveren Fase 3

26 woningen

Anemonenstraat2t/m 12 even
Irisstraat1 t/m 19 oneven
14 t/m 20 even
Zonnebloemstraat79 t/m 89 oneven

Renoveren Fase 4

57 woningen

Geraniumstraat17 t/m 35 oneven
Zonnebloemstraat23 t/m 53 oneven
Goudsbloemstraat62 t/m 72 even
Rozenstraat33 t/m 37 oneven
Tulpenstraat13 t/m 23 oneven
Begoniastraat2 t/m 32 even