We renoveren 136 woningen. Dat doen we stap voor stap. De eerste 15 woningen aan de Crocusstraat zijn inmiddels aangepakt. Deze staan er weer piekfijn bij. Daarna volgen fase 2, 3 en 4. Hoe we deze woningen precies renoveren is bijna bekend. Vier aannemers hebben inmiddels voorstellen gemaakt voor de woningen van fase 2 en 4. Medewerkers van Plavei en bewoners hebben deze voorstellen beoordeeld. Binnenkort horen bewoners hoe we de woningen van fase 2 en 4 aanpakken. Voor de zomer is bekend hoe we de woningen van fase 3 renoveren. Bewoners doen mee in de keuze van het beste voorstel.

Renoveren Fase 1

15 woningen Crocusstraat

Aan de Crocusstraat in de Bloemenbuurt in Didam is in het najaar van 2019 de renovatie van 15 seniorenwoningen gestart. Eind februari 2020 waren we klaar!

Wat hebben we gedaan?
De renovatie deed consortium ComfortElkaar onder leiding van Klomps Bouwbedrijf in opdracht van Plavei. Met deze eerste fase startte officieel de wijkvernieuwing van de Bloemenbuurt. De woningen aan de Crocusstraat hebben meer comfort gekregen en zijn nu zeer energiezuinig. De woningen staan er sinds eind februari 2020 weer piekfijn bij.

100% instemming
Om aan de slag te gaan moest Plavei eerst het akkoord van bewoners krijgen op het voorstel voor de renovatie. Maar liefst alle bewoners hebben met het renovatievoorstel ingestemd.

Crocusstraat heeft de primeur
De Crocusstraat trapte de vernieuwing van de hele Bloemenbuurt af. De 15 woningen kregen onder andere nieuwe geïsoleerde daken en nieuwe goten en er komen zonnepanelen. We isoleerden de begane grondvloer aan de onderzijde, we vervingen de houten kozijnen voor kunststof kozijnen met tripleglas (3 lagen glas) en we herstelden het voegwerk. Als de badkamer, keuken en toilet aan vernieuwing toe waren, mochten bewoners uit het assortiment kosteloos nieuwe uitzoeken. En dit is nog maar een kleine greep uit alle verbeteringen.

Renovatie met verrassing
Eind oktober hoorden de bewoners van ons dat we de werkzaamheden in en aan hun woning tijdelijk moesten stilleggen. Wat was er aan de hand? Bij de start van de renovatie is in het eerste huizenblok asbest aangetroffen in de schoorsteen. We kwamen hier tijdens het weghalen van de asbesthoudende afvoerpijpen op zolder achter. Van tevoren konden we dit niet zien. Toen we het asbest ontdekten, wilden we deze verwijderen. Maar dat mag niet zo maar. Daar heb je toestemming voor nodig. In afwachting van deze toestemming, moesten we de renovatie tijdelijk stilleggen. De gemeente heeft toestemming gegeven om het extra asbest te verwijderen. We hebben op 21 november de werkzaamheden hervat. Inmiddels is de renovatie van alle woningen afgerond. De bewoners zijn bedankt voor hun medewerking en zij zijn blij met hun ‘nieuwe’ huis.

 

Crocusstraat1 t/m 29 oneven

Renoveren Fase 2

38 woningen

In september 2020 start aannemer Nijhuis met de renovatie van de 38 woningen van fase 2. Ze  krijgen een stevige onderhoudsbeurt én ze worden klaar gemaakt voor de toekomst. Het gaat om werkzaamheden zoals: het saneren van asbest, controleren van elektrische installaties en het buitenschilderwerk van de berging inclusief houtrotherstel. Maar het gaat ook over het plaatsen van een nieuwe gevel voor de bestaande gevel, een nieuw geïsoleerd dak, zonnepanelen, het vervangen van de voor- en achterdeur, het verkleinen van voor- en/of zijtuin en het voorbereiden van de woning op een warmtenet. U leest slechts enkele dingen die we aanpakken.

87% instemming
87%  van de bewoners heeft ‘ja’ gezegd tegen het renovatievoorstel.

Modelwoning
De woning aan de Strobloemstraat 15 is een modelwoning. Daar kunnen bewoners zien hoe de woningen van fase 2 er na de renovatie uit komen te zien.

Strobloemstraat2 t/m 6 even
1 t/m 15 oneven
Geraniumstraat1 t/m 15 oneven
2 t/m 16 even
Goudsbloemstraat10 t/m 14 even
26 t/m 40 even

Renoveren Fase 3

26 woningen

In januari 2021 start aannemer Klomps/Comfortelkaar met de renovatie van de 26 woningen in fase 3.

Anemonenstraat2t/m 12 even
Irisstraat1 t/m 19 oneven
14 t/m 20 even
Zonnebloemstraat79 t/m 89 oneven

Renoveren Fase 4

57 woningen

In het najaar van 2021 start de renovatie van de 57 woningen in fase 4. De woningen van fase 4 zijn precies dezelfde woningen als in fase 2. De 38 woningen in fase 2 zijn dus als eerste aan de beurt. Aannemer Nijhuis Bouw gaat de renovatie doen. Nijhuis heeft volgens bewoners en Plavei het beste voorstel gemaakt voor de woningen van fase 2 en 4. Als de renovatie van fase 2 helemaal klaar is, beoordelen we eerst samen met de aannemer of alles goed is verlopen. We gaan na of we iets anders of beter moeten doen. Dan zijn de woningen van fase 4 aan de beurt. Als alles volgens plan gaat is dat najaar 2021.

Dit gaan we aanpakken
De woningen krijgen een stevige onderhoudsbeurt én ze worden klaar gemaakt voor de toekomst. Het gaat om werkzaamheden zoals: het saneren van asbest, controleren van elektrische installaties en het buitenschilderwerk van de berging inclusief houtrotherstel. Maar het gaat ook over het plaatsen van een nieuwe gevel voor de bestaande gevel, een nieuw geïsoleerd dak, zonnepanelen, het vervangen van de voor- en achterdeur, het verkleinen van voor- en/of zijtuin en het voorbereiden van de woning op een warmtenet. U leest slechts enkele dingen die we aanpakken. Als het zover is, ontvangt bewoners van ons een renovatievoorstel. Daarin staan alle werkzaamheden duidelijk op een rij.

Renovatievoorstel
Eerst ronden we de renovatie van fase 2 af.  Voorjaar 2021 ontvangen bewoners van fase 4 het renovatievoorstel. In dit voorstel staat welke werkzaamheden worden uitgevoerd, welke vergoedingen zij ontvangen, wat zij van ons en wij van hen verwachten. Zij ontvangen dan ook een uitnodiging om in de modelwoning te komen kijken. “We gaan dan een op een met u in gesprek over de renovatie voor uw woning”.

Geraniumstraat17 t/m 35 oneven
Zonnebloemstraat23 t/m 53 oneven
Goudsbloemstraat62 t/m 72 even
Rozenstraat33 t/m 37 oneven
Tulpenstraat13 t/m 23 oneven
Begoniastraat2 t/m 32 even