We slopen 73 woningen en bouwen 73 nieuwe terug

Zo gaan de nieuwe woningen in de Bloemenbuurt eruit zien! Kijk maar eens mee. Er komen 39 aardgasloze eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen,  25 appartementen, 5 beneden- en 4 bovenwoningen. Allemaal aardgasloos en dus op de toekomst voorbereid.

39 nieuwe eengezins- en levensloopbestendige woningen
Aannemer Plegt-Vos beet de spits af met 39 nieuwe eengezinswoningen en levensloopbestendige nieuwbouwwoningen. De selectiecommissie vond dat Plegt-Vos, van in totaal vier aannemers, het beste voorstel voor de nieuwbouw had. In de selectiecommissie namen ook wijkbewoners deel. Vanaf juni 2021 bouwde Plegt-Vos stap voor stap op meerdere locaties in de wijk 39 nieuwe woningen. De eerste 16 zijn in maart 2022 opgeleverd.

34 ‘gestapelde’ woningen
Aannemer Klaassen gaat het appartementengebouw en de in totaal 9 beneden (5)- en bovenwoningen (4) bouwen.

Ook wijkbewoners hadden een stem
Een aantal bewoners zat samen met Plavei en de gemeente in beide selectiecommissies. Deze commissies beoordeelden tot in detail de voorstellen van de aannemers.

Stem van 125 omwonenden
Bij de selectie van de 39 eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen, hebben we ook 125 omwonenden, die direct op de nieuwbouw uitkijken, gevraagd om een stem uit te brengen op de uitstraling van de woningen. We hebben 45 reacties gekregen. Hier staat hoeveel stemmen elke aannemer voor elke locatie ontvangen heeft.

Plavei kijkt verder dan alleen de uitstraling
In het eindoordeel nam Plavei ook de toekomstige onderhoudskosten, de duurzaamheid, het budget en gebruiksvriendelijkheid van de plattegronden én het proces van voorbereiding en uitvoering mee. Plavei beoordeelt dus op meer punten dan alleen de uitstraling.

Welke bewoners waren onderdeel van de selectiecommissie? 
1. Huurders die hun huis moe(s)ten verlaten vanwege sloop en naar een nieuwe huurwoning in de Bloemenbuurt willen terugkeren.
2. Wijkbewoners die een zienswijze op het bestemmingsplan hebben ingediend of al vooraf met ons in gesprek waren over het stedenbouwkundig plan.

Sloop Fase A:

18 sloop en 16 nieuwbouw

Start asbestsanering en sloop 18 woningen en 5 garages september 2020.
Start nieuwbouw vanaf de zomer van 2021. Plegt-Vos bouwde de woningen.
Oplevering was begin maart 2022.
De eerste sleuteluitreiking leverde een grijs bij bewoonster Bianca op! Lees haar verhaal.

Nieuwsgierig geworden?
In verhuurbrochure  krijg je een indruk van de mogelijkheden van de huizen.

Goudsbloemstraat16 t/m 24 even
Dahliastraat17 en 19
Salviastraat1 t/m 7 oneven
Strobloemstraat8 t/m 12 even
Strobloemstraat22 t/m 28 even
Geraniumsstraatgarages 1a t/m 1e

Sloop Fase B:

13 sloop en 14 nieuwbouw

Start asbestsanering en sloop 13 woningen oktober / november 2020.
Start nieuwbouw vanaf de zomer 2021.
De oplevering van de woningen was eind 2022.

Nieuwsgierig geworden?
In verhuurbrochure krijg je een indruk van de mogelijkheden van de huizen.

Rozenstraat39 t/m 43 oneven
Goudsbloemstraat42 t/m 60 even

Sloop Fase C:

42 sloop en 43 nieuwbouw

Eerst sloopten we in het najaar van 2021 42 woningen. Nieuwbouw van 9 woningen (woningen in het park en levensloopbestendige woningen aan de Irisstraat) startte in december 2021.

Nieuwsgierig naar parkwoningen en levensloopbestendige woningen
In de verhuurbrochure staat hoe de 6 woningen die in het park komen en de 3 levensloopbestendige woningen aan de Irisstraat eruit gaan zien. We verwachten dat we de woningen in de zomer kunnen opleveren. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Appartementengebouw
De bouw van het appartementengebouw startte in het voorjaar 2022. Het is bijna klaar!  Medio 2023 heeft de Bloemenbuurt 25 nieuwe appartementen erbij.  Het gebouw bestaat uit drie en vier bouwlagen met in totaal vijf verschillende type appartementen. De appartementen verschillen in grootte van 64 m2 tot 93 m2. Het appartementengebouw staat aan het nieuwe park. De appartementen krijgen een gezamenlijke afgesloten binnentuin waar men elkaar kan ontmoeten. De binnentuin heeft een afmeting van circa 14 meter bij 8 meter. Bij de hoofdentree zijn voldoende openbare parkeerplaatsen.

Nieuwsgierig? Kijk eens in de verhuurbrochure Petuniastraat en de verhuurtekeningen.

Verhuur van de appartementen
Plavei verhuurt de 25 nieuwe woningen in 3 fasen via entree.nu. Kijkt u eens in de verhuurbrochure. De eerste woningen adverteren we op 17 april, en aantal op 24 april en de rest op 8 mei. In dit nieuwsbericht, leest u hoe de verhuur verloopt.

Goudsbloemstraat23 t/m 37 even
Muurbloemstraat2 en 12
Petuniastraat1 t/m 11 oneven
Petuniastraat2 t/m 8 even
Irisstraat2 t/m 12 even
Zonnebloemstraat55 t/m 77 oneven
Irisstraatgarages 2a t/m 2d
Petuniastraatgarages 8a t/m 8f